• Student Bharvi Ritesh Kankaria
  • Code UAR22048
  • Faculty Architecture
  • Tutor/s Percy Pithawala,Krishna Shah
  • TA Mitali Parmar

19
views

The project serves as a display gallery situated near the Planetarium at Kamati Baug, Vadodara. The intent was to design a gallery considering the basic rules of organisation like path-space relationship, axiality, centrality and introvert-extrovert spaces. The project aims at creating cohesive and interactive spaces while acknowledging the context of the planetarium. The tilted cubical frames forming the display areas draw inspiration from the pyramidal windows protruding out of the facade of the Planetarium. The volumetric enormity brought out by the tilted cubic frames creates an experientially rich space leaving a lasting impact on the visitor.